Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Gudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir

Gudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir

Gudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 20 april 2018
Gudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir

Fram med utegrillen! Vi håller tummarna för varmaste helgen detta år och firar med långmarinarade revbensspjäll som kräver lite planering, men faktum är att dessa spjäll bara blir godare ju längre de får marinera. Kanske kan du fixa till marinaden redan kvällen innan och lägga köttet i kylen? Godaste grillvinet vi vet är District 7 Pinot Noir, så den tar vi till!

District 7 Pinot Noir | Kalifornien. Monterey | art.nr 6578 | 125 kr

District 7 Pinot Noir lanserades för några år sedan och har sedan dess blivit ett riktigt poppisvin på svenska marknaden. Detta är en utmärkt kryddig och trevlig Pinot Noir som gör sig fint till de grillade revbvensspjällen och som fångar upp honungen genom sin fina aromatiska sammansättning av sandelträ, nougat och kardemumma. District 7 är ett fint allroundvin som inte är för tungt och krävande utan en trevlig kompis till när du grillar ljust kött men varför inte till en lammkotlett eller en lättare grönsaksrätt?

Smakrikt, nyanserat och fruktdrivet vin som dessutom passar till det mest i matväg med sin fina fatkaraktär och röda fruktkomposition och vinet är ett fantastiskt gott, fylligt och elegant exempel på en stilren Pinot Noir.  Lite komplext och mysigt grillvin!

Honungsglaserade revbensspjäll

  • 4 portionsbitar av revbensspjäll marineras

Till marinaden:

  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl råsockerGudagott! Smarriga grillade honungsspjäll och en Pinot Noir
  • 3 dl flytande honung
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1/2 dl Worcestershire sås
  • 1,5 tsk flingsalt
  • 2 msk riven ingefära
  • 10 droppar Tabasco

Blanda socker, honung och vinäger i en kastrull och koka hop på låg värme tills sockret löst sig.

Stäng av värmen och rör i vitlök, Tabasco, salt, ingefära.

Vänta tills marinaden är rumstempererad och lägg marinad och revbensspjäll i en zippåse.

Pensla spjällen med överbliven marinad medans de grillas.

Letar du efter fler grillrecept med vintips? Titta här:

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Gudagott är inte en specifik produkt eller rätt, utan en term som används för att beskriva något som är riktigt gott eller läckert.

District 7 Pinot Noir från Kalifornien rekommenderas till grillade honungsspjäll.

Marinaden innehåller bland annat vitlök, råsocker, flytande honung, äppelcidervinäger, Worcestershire sås, flingsalt, riven ingefära och Tabasco.

Revbensspjällen bör marineras länge för att bli riktigt goda, och det rekommenderas att marinera dem över natten i kylen.

På Gudagott kan man hitta flera olika grillrecept med vintips, bland annat för goda fajitaspett, grillad T-bone steak och pepprig lax med rostad vitlök.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar