Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
champagne ellner
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Hitta rätt snacks till champagnen

Hitta rätt snacks till champagnen

Hitta rätt snacks till champagnen

Det första de flesta kommer att tänka på när man ska servera snacks till champagne är rysk kaviar och ostron. Men om man inte är förmögen är dessa tilltugg lite väl dyrbara. Som tur är passar champagne bra ihop med många andra snacks också.

Snabbmeny för denna artikel

Populära val av snacks till champagne:

  • Räkor: Ångkokta med cocktailsås, räkcocktails, friterade räkor.
  • Ost och kex: Hårda, vällagrade ostar som parmesan, gouda och cheddar.
  • Salta snacks: Kex, nötter och chips.

Det är viktigt att tänka på att varje snacks man serverar ska komplettera vinet. Ju lättare och krispigare champagnen är, desto lättare smaker ska snacksen ha.

Man bör försöka hålla sig till plockmat när man ska servera snacks till champagne. Det låter gästerna göra sin egna lilla tallrik av godsaker, men inte övermanna paletten. På så sätt kan alla uppskatta champagnen och de snacks som bjuds.

Bildgalleri – Snacks till Champagne

Visste du detta om snacks till Champagne?

  • Visste du att champagne passar väldigt bra ihop med röda frukter: hallon, jordgubbar, röda vinbär, björnbär.
  • Visste du att champagne passar utmärkt till lättrökt fisk (lax, öring) som serveras på rostat bröd.
  • Visste du att champagne passar utmärkt till brödpinnar, crudites och salta dips som taramasalata eller olivtepanad.
  • Visste du att champagne passar mycket bra till smör och saltade popcorn eller salta chips.
  • Visste du att champagne passar utmärkt till hårdost som pecorino eller lagrad cheddar med saltinkakor.

Film om snacks till Champagne

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Ja, gärna lite saltade. Prova också snacks som saltade bondbönor, olika nötmixer saltade och smörade popcorn.

Räkor, jordgubbar, salta kex och salta nötter passar utmärkt och det gör även friterade lökringar och friterad calamari.

Brödpinnar med olivtepanade, salta potatischips, rökt lax, sparris med hollandaisesås, råa skaldjur som ostron och sashimi.

Hårdostar som pecorino eller lagrad cheddar med salta kex, färska vårrullar eller mexikanskt, olika crostini med salt pålägg som ansjovis, oliver, getost eller prosciutto.

Inte för kryddigt, bittert eller sött, tack. Glöm chilin och tabascon. Inte heller bra att äta för ’tung’ mat, vi tänker på mustiga grytor och liknande. Håll det lätt och luftigt som en tryffelrisotto, en rigatoni med pesto eller grillad lax.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar